Radimo sa svrhom. Zajedno.

 

Zalet je razvio i vodi ga tim iz poduzeća Pokreni ideju koja je nositelj licence Impact Hub Zagreb. Impact Hub Zagreb otvoren je u siječnju 2013. te je primarno fokusiran na pružanje podrške pojedincima i organizacijama koji koriste poduzetništvo za stvaranje pozitivnih društvenih promjena. Dio je globalne mreže Impact Hub koju čini više od 100 Impact Hubova diljem svijeta. Oni svojim resursima i uslugama pružaju podršku za više od 18 000 društvenih poduzetnika i inovatora.


Impact Hub Zagreb je pokrenuo i Impact Inkubator, prvi poslovni inkubator za društvene poduzetnike u Hrvatskoj. Kroz svoj rad aktivno podržava zajednicu s više od 50 korisnika iz različitih područja. Izgradio je i partnerske odnose s brojnim organizacijama iz privatnog sektora, organizacijama civilnog društva, vladinih institucija te bankarskog sektora.

Osim aktivnosti na osnaživanju lokalnog poduzetništva, poduzetničke kulture i ekosustava, Impact Hub Zagreb kroz svoj je rad uključen i u međunarodne projekte kao što je projekt European Coworkings mentoriranja mladih poduzetnika, u organizaciji španjolske i jedne od najstarijih europskih poslovnih škola Escuela de Organizacion Industrial (EOI).

Tim Impact Huba Zagreb ima i bogato iskustvo u osmišljavanju, planiranju, implementaciji i upravljanju projektima, kao i u izgradnji prostora i zajednice u sferi promicanja društvene ekonomije, poduzetništva i inovacija, razvoja programskih sadržaja za potporu poduzetnicima i razvoju inkubacijskih programa.

I na kraju, tim iz Impact Huba zapravo je mikropoduzeće i kroz vlastiti rast i razvoj proživjelo je mnoge probleme s kojima se mikropoduzetnici susreću. Na temelju i tog iskustva razvijen je smo Zalet, i to je još jedna njegova specifičnost i prednost.