Prvi ciklus Zaleta

Započeo je prvi ciklus Zaleta, programa pružanja savjetodavnih usluga mikropoduzetnicima Impact Huba Zagreb.

Za stipendiranje troška sudjelovanja u programu u iznosu od 15 000 kn, odabrano je osam mikropoduzetnika koji su već započeli raditi na svojim poslovnim izazovima.

Program Zalet namijenjen je obrtima i tvrtkama, a sudionici prvog kruga dolaze iz zaista raznolikih područja djelatnosti, od dizajna, digitalnog marketinga, do proizvodnje namještaja i prehrambenih proizvoda.

Kakva pomoć treba mikropoduzetnicima?

Neki od polaznika su u fazi rasta i širenja, drugi trebaju validaciju proizvoda, dok treći već aktivno prodaju svoje proizvode i usluge. Ali, svima njima treba pomoć kako bi prešli na sljedeću razinu svog poslovanja.

Kao prednost Zaleta izdvojili su jedinstvenost programa, a to je umrežavanje s poduzetnicima koji su već prošli izazove i uspješno izgradili poslovanje. Evo što su s nama podijelili neki od sudionika:

„Mislim da je poduzetničko obrazovanje trenutno moja najslabija točka i da me jako koči u daljnjem napredovanju.”

„Proizvod imam, ali trebam bolje znati kako ga plasirati na šire tržište i kako organizirati poslovanje za tu ekspanziju.”

„Mislim da mi direktan mentorski pristup u ovom trenutku može biti od velike koristi i dati mi potreban zalet. Nekada je teško vidjeti širu sliku i izvući se u makro perspektivu poslovanja. Osjećam da trebam razumjeti zakonitosti poslovanja bolje da ga mogu podići.”

„Koristi od umrežavanja su višestruke zbog razmjene iskustava, potencijalnih poslovnih suradnji, nove inspiracije i dr.”

Tijek prvog ciklusa

Od 18. veljače – 1. ožujka 2019.

300 minuta ideja – na 300 minuta individualnog savjetovanja identificiraju se potrebe poduzetnika i definira glavni poslovni izazov koji će se rješavati kroz Zalet.

Od 4. ožujka – 3. svibnja 2019.

Specijalizirane radionice, umrežavanje i radni vaučeri – ove tri usluge odvijaju se paralelno. Od 11. – 24.. ožujka polaznici sudjeluju na radionicama koje će odabrati pomoću stručnjaka na 300 minuta ideja.

Usluge umrežavanja i rada sa specijaliziranim stručnjacima putem radnih vaučera kreću paralelno, a dinamika se dogovara s projektnim timom.